Mustpeade Majas austati Lastekaitse Liidu Fondi stipendiaate

5. jaanuar 2017

Lastekaitse Liidu Fond on Eesti Rahvuskultuuri allfond, mis  toetab põhi- ja keskharidust omandavat õpilast, laiendades tema võimalusi oma ande edasiarendamiseks.
Mustpeade majas lõppenud aasta 18. detsembril toimunud Eesti Rahvuskultuuri Fondi sponsorite ja stipendiaatide austamiskontserdil anti üle stipendiumid 2016 aasta jagamisvoorust.
Lastekaitse Liidu stipendiaadid alanud aastal on Helemeel Assmann, Annemarii Bendi, Kaspar-Oskar Kramp, Karoliina Kuppart, Saina Mamedova, Reigert Meerbach, Arko Narits ja Ronja Vindi.
Lastekaitse Liidu Fondi asutamine sai teoks 2001. aastal tänu Sillaehitaja auhinnaga kaasnenud rahalisele preemiale, mida kasutati loodava fondi algkapitalina. Fondi toetas 2016. aastal ka ACE Logistics Estonia AS.
Aastatel 2003 – 2016 on fondist eraldatud kokku 28 stipendiumi.
Noori andekaid õppureid toetada soovivad eraisikud ja ettevõtted saavad teha ülekande MTÜ Lastekaitse Liit Swedbanki kontole EE672200221001101347, märkides selgituseks “Lastekaitse Liidu Fond”. MTÜ Lastekaitse Liit on kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja.

Foto (autor: Peeter Hütt): Lastekaitse Liidu vanematekogu liige Kristel Voltenberg annab stipendiumi üle noorele muusikule ja lauljale Kaspar-Oskar Krampile Võrust.

Pikemalt loe peatselt ka jaanuarikuus ilmuvast ajakirjast “Märka Last!”