Lastekaitse Liit käis Arvamusfestivalil

18. august 2015

Lastekaitse Liit käis Arvamusfestivalil jagamas oma arvamusi, aga keskendudes rohkemgi sellele, mida teistel oli meile rääkida.

Tahaksime tänada Olerexi üleüldse selle eest, et kogu lavaga kohale jõudsime

Tahaksime tänada Olerexi üleüldse selle eest, et kogu lavaga kohale jõudsime

Miks seda haagist vaja oli? Et saaks üles selline ilus lava:11873784_1037083042998652_2835500070321248564_n

 

Eesti on viimaste uuringute järgi Euroopas esimene narkosurmade arvult inimeste arvu kohta. MTÜ Lastekaitse Liit projektijuht Kiira Gornischeff näeb, et see on tõsine probleemikoht. „On väga oluline arutada ning leida viise kuidas hoida lapsi eemal narkootiliste ainete proovimiselt ning veel halvem on seis hättasattunud noore ravivõimalustega. Või äkki on olukord nii hull, et peaksime hakkama hoopis noortele rohkem õpetama, kuidas ohutult tarbida. Samas on riik käivitamas uusi ja noortepärasemaid ennetusmeetodeid, millest oodatase palju.“ sõnas Gornischeff.

Nende teemade üle arutlemiseks tõigi Lastekaitse Liit  Arvamusfestivali lavale arutelu „Laps ja narko“ koos Politsei- ja Piirivalveameti, Tervise Arengu Instituudi, noorsoo- ning turvakeskusetöötajate ning MTÜ Ravikanepi eestvedajatega. Et koos ja mitme nurga alt saaks tegelikult tabuteema lahatud. Arutelu juhtis Andri Maimets.

image (1)

“Laps ja narko” arutelu Arvamusfestivalil

Lastekaitse Liit võttis Arvamusfestivalil luubi alla ka ajakirjanduse ja laste omavahelised seoses. Kes keda ja kuidas ära kasutab ja kas üldse kasutab? Ajakirjandus käsitleb lastesse puutuvaid teemasid päris sageli. Olgu eesmärgiks nende eluolu tutvustamine või lastesse puutuvate probleemide ja kitsaskohtade tõstatamine.

Oma osa arutelusse andsid tunnustatud Eesti ajakirjanikud Mihkel Kärmas ERRist ja värske Õhtulehe vene keelse portaali peatoimetaja Pavel Ivanov. Psühholoogi nägemust edastaspereterapeut Kätlin Konstabel. Lastekaitse Liidu poolset nägemust edastas Kerli Kuusk, Arutelu juhtis Tarmu Tammerk.

Lapsed ja meedia arutelu Arvamusfestivalil

Lapsed ja meedia arutelu Arvamusfestivalil

Koostöös Perekeskus Sina ja Minaga tõime lavale ka vestluse lapsevanemast uues lastekaitseseadusest. Sellest, kas uus lastekaitseseadus midagi ka tavainimesi jaoks muudab ning mis muutub muidu paremaks arutasid laval Joanna Karu Sotsiaalministeeriumist, Mia Marta Ruus Lastekaitse Liidu noortekogust, Auli Andersalu-Targo Perekeskusest Sina ja Mina, Ly Kasvandik TAIst ja Mart Valner MTÜ Lastekaitse Liidust. Modereeris Margo Loor.

„Lapsevanem uues lastekaitseseaduses“ arutelu Arvamusfestivalil

„Lapsevanem uues lastekaitseseaduses“ arutelu Arvamusfestivalil

Lisaks osalesid Lastekaitse Liidu töötajad veel aruteludes „Hallipassi lapsed – kui kaua nuheldakse vanemate patte laste nahal?“,  ja „Noored tööelu muutjana“.

Täname kogu Arvamusfestivali toimkonda ilusa festivali eest.
Ja Eriti Järva maavanemat Alo Aasmat, kes tuli ööpimedas ja ronis nagu Mowgli mööda puid, et alla tuua meie purjed!

Alo Aasma 700.JPG

Järva maavanem Alo Aasma, pilt Järva maavalitsus