Lastekaitse Liit kutsub kõiki lastekaitsepäeva tähistama!

31. mai 2012

MTÜ Lastekaitse Liit ja liikmesühingud koos koostööpartneritega korraldavad lastekaitsepäeval üle Eesti palju toredaid üritusi kogu perele. Näha saab nii  bände kui politseinike, osaleda töötubades ja aidata MTÜ Lastekaitse Liitu nii, et endal ka kõht täis saab, sest Lastekaitse Liidule on otsustanud õla alla panna Tallinnas asuvad söögikohad Shimo ja Sushimon. 1. juunil läheb kogu Shimo uuest menüüst teenitud käibest 10% ning terve juunikuu jooksul annetab Sushimon 1 euro igalt ostetud lastekomplektilt Lastekaitse Liidule. Samuti on seal võimalik osta soodushinnaga ajakirja „Märka Last“

Tapa:

Lastekaitsepäeval toimub Tapal heategevuslik perepäev. Lastekaitse Liidu Noortekogu eestvedamisel kogutakse perepäeval raha Tapal tegutsevale erivajadustega laste lastehoiule.

Päeva jooksul toimuvad erinevad töötoad, ülesanded, viktoriinid ja loosimised.

Päevakava Tapal:

12.00 – ürituse avab Tapa Vallavanem

12.00 – algavad erinevad töötoad ja tegevused kohapeal

13.00 – algab Karaoke – parimatele auhinnad

14.15 – 17.30 – üles astuvad erinevad bändid, nii kohalikud kui kaugemalt pärit esinejad ja artistid eesotsas Taavi Petersoniga.

Üritus on kõigile tasuta.

Harku:

Juba teist aastat järjest tähistab Harku Valla Lastekaitse Ühing lastekaitsepäeva Murastes toimuval Küladepäeval 02.juunil.Üritus on kõigile tasuta.

15.00-18.00 erinevad töötoad, kus saab meisterdada, õppida midagi uut või meelde tuletada vanu häid ja toredaid tegevusi

15.00 Harry Gustavsoni Pereteatri esituses nukuetendus „Jänes Julgepüks“

15.30  „Sõbralik laps 2012“ tunnustamine. „Sõbraliku lapse“ meened on saanud rahastuse Lastekaitse Liidu projektist „Kasvame koos“.

15.30 -17.30 on kohal juuksurid, kes õpetavad patsipunumisekunsti

15.00-16.00 Rene Buschi Tennisekool- tennisemängu tutvustus (kõigil lastel võimalik proovida)

Lisaks veel mudamadrused, minijalgpall ja palju muud.

Rakvere:

Rakveres tähistatakse lastekaitsepäeva tänavu tervesse nädalasse jaguvate töötubade, ekskursioonide, heategevusliku kontserdi, kohviku ja loengutega ning loomulikult suurejoonelise lastekaitsepäeva peoga. 28. maist 2. juunini kestev ning lapseks ja lapsevanemaks olemist väärtustav nädal kannab motot “Lapse kingades”.

Põlva:

1.juuni – lastekaitsepäev Põlva linnas on seekord nimega „V veerand – ohutu suvi“

Laste rongkäik ja tegevused staadionil.

Osalema on oodatud Põlva linna koolieelikud ja õpilased kuni 3.klassini.

9.50 kogunemine Põlva Maarja tänava turuplatsile, rivistumine.

Traditsiooniline laste ühismarss – rongkäik Kesk, Võru ja Metsa tänaval, kollektiivi ees oma klassi-rühma sümboolika.

10.10-10.20 kõned ja mängupäeva avamine

Ühistegevus staadionil koos politsei, päästeteenistuse, esmaabispetsialistidega.

Mängud ja laulud koos üllatusesinejatega.

12.10 – 12.30 Päeva lõpetamine

Pivarootsi:

3. juunil toimub Lastekaitse Liidu Pivarootsi õppe- ja puhkekeskuses kogupereüritus “Perepäev Pivarootsis”, mis on pühendatud rahvusvahelise lastekaitsepäeva tähistamiseks, ning pereväärtuste propageerimiseks kogukondlikul tasandil. Perepäeva raames viiakse Pivarootsi õppe-ja puhkekeskuses läbi mitmekülgsed õpitoad, kus on võimalik ise luua ja nautida omatehtut, eesmärgiga ärgitada inimesi kokku tulema ja kunsti looma ning õppima uut ja samas meelde tuletama esivanemate käsitöötraditsioone.

Samuti viivad lastekaitsepäeva raames erinevaid üritusi läbi lastekaitseühingud Sauel, Kadrinas, Sillamäel, Tartus, Raplas, Võrumaal, Türil jm.

Teguderohket lastekaitsepäeva kõigile!