Noored vallutavad päevaks Riigikogu

19. november 2010

Lastekaitse Liidu Noortekogu ja Eesti Üpilasesinduste Liidu eestvedamisel toimub täna 19. korda noortefoorum "101 Last Toompeale", kus noored arutavad Riigikogu saalis neid puudutavaid aktuaalseid teemasid, pakuvad lahendusi kitsaskohtade likvideerimiseks ning teevad ettepanekuid seaduste parandamiseks ja muutmiseks. Selle aasta teemaks on "Ka minul on oma karjäär?!"

"Viimaste aastatega on noorte tööpuudus ühe rohkem süvenenud. Selline olukord paneb meid tõsiselt muretsema, sest esmakordsel tööturule sisenemisel saadud negatiivsed emotsioonid võivad noore töökäitumist mõjutada terve elu," ütles Lastekaitse Liidu Noortekogu esimees Nikolai Kunitsõn. "Just seetõttu oleme selle aasta teemaks valinud karjääriõppe," lisas Kunitsõn.

 "Hetkel on Eestis olukord, kus suur osa õpilastest ei tea, mida teha pärast põhikooli või gümnaasiumit. Seega tehakse otsused hetkeemotsioonide või puuduliku info põhjal," sõnas Eesti Üpilasesinduste Liidu juhatuse liige Elis Tootsman. "Loodetavasti leiavad noored täna ise häid ideid, kuidas tõhustada noorte karjäärinõustamist," lisas Tootsman.

Noortefoorum Riigikogus on sel aastal päev enne rahvusvahelist laste päeva, 19. novembril. 101 noorel on võimalus olla üks päev parlamendisaadik ning arutada ja hääletada eelfoorumite ajal koostatud eelnõu üle.

Noortefoorumi raames valitakse täna ka kõige lapsesõbralikum ühiskonnategelane ja organisatsioon.

Pressiteate koostas:
Maris Sild
MTÜ Lastekaitse Liit
Projektijuht

Lisainformatsioon:
Nikolai Kunitsõn
5531340

Elis Tootsman
58188652