Ajakirja “Märka Last” uus number ilmunud!

29. november 2010

Ilmus MTÜ Lastekaitse Liit ajakirja "Märka Last" uus number. Sügisese numbri teemad keerlevad kasvatuse ja kasvatamise ümber.

 

Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja, praktilise filosoofia professor, kolme lapse ema Margit Sutrop arutleb teema üle kuidas saada heaks lapsevanemaks.

 

Lastepsühhiaater Anne Kleinberg räägib oma igapäevaööst ning julgustab vanemaid olema lapsele avatud, sest ainult nii saab kasvada terve närvikavaga laps.

 

Kristi Vinter, Tallinna Pedagoogilise Seminari meediakasvatuse õppejõud, selgitab, et kriitiline suhtumine meediasõnumitesse ja oskus neid tõlgendada ei kujune iseenesest, vaid vajab sihipärast suunamist ja juhendamist. Selline laps pole tulevikus meediasõnumitest nii palju mõjutatud ega manipuleeritav. Kristi Vinter annab nõu kuidas rääkida lastega televiisorist ja arvutist.

 

Perekeskuse Sina ja Mina perenõustaja ja "koolitaja Meelike Saarna annab nõu juhtudeks kui täiskasvanu puutub kokku lapse kohmetuks või nõutukstegevate küsimustega: tahan ka omale suhtlusportaali kontot või mis on porno.

 

Kirjanik Kerttu Soansi peres veetis kaks nädalat üheteistaastane Narva tüdruk Maria, et eesti keeles kümmelda. Keelekümblusena mõeldud päevadest sai hoopis keeleuputus. Mida õppis Maria? Mida õppis kogemusest eesti pere?

 

Lugeja leiab ajakirjast põnevaid uuringuid ja analüüse: kuivõrd oluliseks peavad Eesti lapsevanemad laste oskust rahaga ümber käia ning kuidas võiks aidata lapsi rahamaal kindlamini orienteeruda. Samuti räägitakse pikemalt uuest perekonnaseadusest.

 

Ajakiri aitab kujundada lapsesõbralikku ühiskonda ning lapse õigusi väärtustavat hoiakut.

 

Järgmine ajakirja number ilmub 2011. aasta kevadel.

 

Rohkem teavet sisu kohta ja tellimisinfot http://www.ajakiri.lastekaitseliit.ee/