Aasta lapsesõbrad on Aivo ja Maria Värton ja AS SEBE

23. november 2010

MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Üpilasesinduste Liidu poolt korraldatud noortefoorumil "101 Last Toompeale" valiti 19. novembril 2010. aasta lapsesõbralik ühiskonnategelane ja organisatsioon.

 

Aasta lapsesõbralikeks ühiskonnategelasteks valiti osalejate poolt Aivo ja Maria Värton, kes on rajanud Uue-Antslasse Euroopas ainulaadse siseliikluslinnaku, mille eesmärgiks on lastele jagada liiklusõpetust

reaalse linna tingimustes.

 

"Mul on hea meel, et meie ühiskonnas väärtustatakse aina rohkem liiklusohutust", ütles Lastekaitse Liidu Noortekogu esimees Nikolai Kunitsõn. "Aivo ja Maria Värton on loonud suurepärase liikluslinnaku, kus on hea võimalus lastel mänguliselt õppida liikluses hakkama saamist", lisas Kunitsõn.

 

Lapsesõbraliku organisatsiooni tiitli sai bussifirma AS SEBE. Noortefoorumi delegaadid põhjendasid oma valikut sellega, et AS SEBE bussidel on laupäeviti noortele sõidupiletid -60% odavamad, tööpäevadel aga -10%.

 

Noortefoorum "101 Last Toompeal" toimus käesoleval aastal 19. korda ning ürituse eesmärgiks on arutada noori puudutavaid aktuaalseid teemasi, leida lahendusi kitsaskohtadele ning teha ettepanekuid seaduste parandamiseks ja muutmiseks.

Maris Sild
MTÜ Lastekaitse Liit projektijuht 
6311 128
 
Info: 
Nikolai Kunitsõn
MTÜ Lastekaitse Liit Noortekogu esimees
6311 128