Pressiteade: Rahvusvaheline konverents “Õigus olla laps”

5. november 2009

 Rahvusvaheline konverents "Õigus olla laps"

Lastekaitse Liit tähistab 6. novembril rahvusvahelise konverentsiga "Üigus olla laps" ÜRO lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmise 20. aastapäeva.  Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses kell 10.00 algaval konverentsil käsitletakse Eestis ja Euroopa riikides valitsevaid arusaamu ja vastutust lapse õiguste tagamisel.
 
Kolmes paneelarutelus räägitakse lapse õigustest teoorias ja praktikas, ühiskonna võimekusest lapse õiguste tagamisel ning diskuteeritakse, kas lapsed ja täiskasvanud on valmis lapse õiguste teemal omavaheliseks dialoogiks. Huvitutakse, kas vajame selleks laste ombudsmani abi? Milline on tema roll Eesti ühiskonnas?

Konverentsil "Üigus olla laps" püütakse selgusele jõuda, kas ikka oleme omaks võtnud lapse õiguste konventsiooni läbiva sõnumi: laps vajab arenguks hoolivat, kaitsvat ja turvalist keskkonda. Sellest, kas ja kuidas oleme   lapse õiguste konventsiooni artikleid täitnud ning mida peaksime tegema, et lapse õigus olla laps oleks ilma valuliste probleemideta, räägib endine õiguskantsler, kõige lapsesõbralikuma ühiskonnategelase tiitli pälvinud Allar Jõks ning Tartu Ülikooli erakorraline professor Marju Lauristin ja Eesti Noorteühenduste Liidu liige Robert Lang.  Lapse õiguste ombudsmani rolli olulisusest ja vajalikkusest räägivad Leedu ja Soome laste ombudsmanid. Külalisesinejad on veel Soome Laste Parlamendist, Antwerpeni  ja Belgradi Ülikoolist jne.
Konverentsi päevaks ilmub Lastekaitse Liidu ajakirja Märka Last teine number, mille väljaandmist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Konverentsi moderaator on Margus Saar

Konverentsi läbiviimist toetavad Vabaühenduste Fond ja  Hasartmängumaksunõukogu.

Konverentsile järgneval päeval, 7. novembril on Nokia Kontserdimajas Lasteekraani Muusikastuudio 20. hooaja avakontsert, mis on pühendatud ÜRO lapse õiguste konventsiooni 20. sünnipäevale.

Koostas:
Ants Tammar,
Lastekaitse Liidu infokeskuse Märka Last infojuht
ants@lastekaitseliit.ee
641 84 86,  51 14 665

Lisainfo:
Malle Hallimäe
63 11 128,  56 676 358
Kerli Kuusk
63 11 128, 53 410 896