Põlvamaa Lastekaitse Ühing pidas 10. sünnipäeva

8. oktoober 2009

Põlvamaa Lastekaitse Ühing tähistas kümnendat sünnipäeva

Tegelikult on tegutsetud ligi kakskümmend aastat, aga PLÜ nime all siiski kümme aastat. Sünnipäeva tähistamisele oli kutsutud 44 ühingu liiget ning külalised Jõgeva ja Tartu Lastekaitse Ühingutest. Oma õnnitlussõnad ütlesid Põlva maavanem Priit Sibul ja Põlva linnapea Tarmo Tamm. Lastekaitse Liidu esimehe Alar Tamme sõnavõtust jäi kõlama see, et Lastekaitse Liit on täpselt nii tugev, nagu on tema ühingud. Põlvamaa Lastekaitse Ühing on tugev organisatsioon tugeva ja särava juhiga ning see tähendab, et Lastekaitse Liit on samuti tugev ja arvestatav lipulaev Eesti maastikul.
Põlvamaa Lastekaitse Liidu esimees Veera Kutser andis ülevaate möödunud majandusaastast ning tänas kõiki toetajaid, külalisi ja ühingu liikmeid. Veera Kutser vastas maavanema Priit Sibula küsimusele: "Mis toob inimesi kokku vabatahtlikult tegutsema?" selliselt: "Kõik Põlvamaa Lastekaitse Ühingu liikmed on liitunud ühinguga just läbi oma töö ja isiklike huvide. Sest kui ühingu liikmel on kodus teismeline laps, siis teda huvitavad kõik teismelistega seonduvad probleemid ning läbi ühingu tegevuse saab aidata ka teisi teismelisi. Või näiteks beebilaager 2002. aastal. Või lasteaed Lepatriinu kasvatajad, kes aitavad lapsi ka väljaspool tööaega. Kõik ühingu liikmed on teotahtelised, julged ja rõõmsad. Nad on valmis sekkuma, kui näevad abivajavat last."
Sünnipäevalisi võõrustas kohvik Janovain. Trotsides ilma pakuti külalistele hääd ja paremat õues. Ühtu edenedes mängisid kõik koos mänge. Rõõmsat tuju hoidsid üleval ühingu liikmed Terje Paes ja Kaido Kaha.
Veelkord tänab Põlvamaa Lastekaitse Ühing kõiki oma liikmeid, külalisi ja toetajaid. Hoiame kokku! Ainult koos saame üksteiselt jõudu edasi tegutsemiseks ja läbime igasugused raskused.

Aira Lutsar,
Põlvamaa Lastekaitse Ühing