Võru Lastefestivalil said lapsed vigastada

1. august 2017

Lastekaitse Liit peab oluliseks peredele ühise ajaveetmise võimaluste loomist. On kiiduväärt, et Võru korraldas kogu linna haarava festivali, millel jagus erinevat tegevust nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele. 

Pere ühiselt veedetud nädalavahetus peaks meelde jääma siiski üksnes rõõmsa sündmusena. Seetõttu on kahetsusväärne, et mitmed festivalil osalenud lapsed said neile mõeldud atraktsioonidel lustides tugeva ehmatuse osaliseks ja paari lapse jaoks päädis karusellil sõitmine vigastustega – ometi saanuks juhtunut selgete turvajuhistega ja parema järelevalvega ära hoida. 

Lastekaitse Liit leiab, et sellistel üritustel saab vastutaja vältida riske nii kohaste tehniliste võimaluste loomise kui täiskasvanutest pädeva personali kasutamisega. Sageli suveüritustel tööd saavad noored ei pruugi reaalses ohuolukorras toime tulla, samuti ei ole neil sageli kahjuks samuti mõtlematult käituda võivate lapsevanemate jaoks autoriteeti. Turvanõuete kehtestamine ja neist järeleandmatu kinnipidamine välistavad juhustest tekkiva riski. Kui siiski peaks aga juhtuma õnnetus, on asjatundliku personali oskused määravad, sest oskamatu või paanikasse sattunud vanem võib oma last päästma tõtates jätta teised abivajajad vajaliku tähelepanuta. Leiame, et lastega seotud lõbustuste puhul ei saa turvalisust olla kunagi liiga palju ning et tulevaste ürituste planeerijad arvestavad igas aspektis laste ohutuse tagamise vajadusega veelgi enam.

https://tv3play.tv3.ee/embed?id=861183&wmode=transparent&autostart=true