Loone Ots: “Vanem peaks lapsele seletama, et ei ole mõtet minna kellegagi kaasa”

7. August 2017

ERR Aktuaalse Kaamera uudislõik üheksa-aastasest lapsest, keda kutsuti kristlikku sõnumit levitavasse “Hea Sõnumi bussi” vanema nõusolekuta.

Lastekaitse liidu presidendi Loone Otsa sõnul vastutab lapsevanem selle eest, et laps oskaks ka kodust väljaspool otsuseid langetada ning reklaame ja ideid täis keskkonnas teadlikke valikuid teha.

“Kui nad olid öelnud, et ilma lapsevanema loata nad kedagi ei kutsu, siis need sõnad on omavahel kindlasti vastuolus. Minu jaoks on siin juhtumis teemaks lapse ohutus. Ei ole tähtis, missugune on see buss või kes on see inimene, vaid vanem peaks ise kõigepealt last üksinda kodust välja saates täpselt seletama, et ei ole mõtet minna kellegagi kaasa, ei ole mõtet minna kuhugi, kuhu keegi kutsub,” sõnas Ots. Seega rõhutab Ots, et lapse oskus öelda “ei” mistahes reklaamile peaks olema kodust kaasa antud.

Vaata uudislõiku!