Solidaarvõlgnik Arturi lugu: lapsel on õigus saada teavet temale arusaadavas keeles ja viisil

2. March 2017

Artur on 17-aastane noormees,  kelle täiskasvanuelu algab kahe kuu möödudes solidaarvõlgnikuna 15 000 euro suuruses summas. Artur ja tema tädi Veronika on püüdnud leida lahendust pöördumistega erinevate instantside poole, kuid seni tulemusteta.

MTÜ Lastekaitse Liit, olles kuulanud Arturi muret ja lugenud ametkondade vastuseid alaealisele, viis ta kokku vandeadvokaat Ene Ahasega, kes aitab Arturit sümboolse tasu eest. Vandeadvokaat Ahas leiab, et Arturi juhtumis on seadust rakendatud alaealise suhtes ebaõiglaselt.

MTÜ Lastekaitse Liit tuginedes ÜRO lapse õiguste konventsioonile rõhutab, et igal lapsel on õigus saada teavet temale arusaadavas keeles ja viisil.

Vaata ETV+saadet Insight (vene keeles), kus harutatakse Arturi lugu. Lapse õigustest kõneleb Lastekaitse Liidu projektijuht Kiira Gornischeff. Saate eestikeelne kokkuvõte on saadaval Postimehes.