Ilmus “Lapse küsitlemise käsiraamat”

25. January 2017

Täna esitleti Justiitsministeeriumi „Lapse küsitlemise käsiraamatut“, mis aitab spetsialistidel vestelda lastega keerukatel teemadel.
Lapsesõbralikkust mõjutavad nii täiskasvanute keelekasutus, keskkond ja ruum, kohal viibivad inimesed ja nende välimus, juhtumi olemus, traumeeriva kogemuse meenutamine, korduvad ülekuulamised, lapse erivajadused.
Raamat aitab paremini mõista lapse vajadusi ja väljendusviise lapse turvalisuse seisukohalt. Selle abil saab omandada või kinnistada teadmisi lapse psühholoogiast, arengust ning viisidest, kuidas sõltuvalt eesmärgist ning vajadusest lapsega vestelda.
Raamat valmis Justiitsministeeriumi ja Siseministeeriumi koostöös, olles täiendatud väljaanne 2012. aastal vaid kohtunikele koostatud raamatust. Raamat on esmakordselt trükitud, aga kättesaadav kõigile huvilistele ka kriminaalpoliitika veebist. Link raamatule.