MTÜ Lastekaitse Liit sügiskonverents 22. novembril

21. oktoober 2016

Sel aastal möödub 25 aastat Eesti ühinemisest ÜRO lapse õiguste konventsiooniga. Selle tähistamiseks korraldab MTÜ Lastekaitse Liit konverentsi „Kuidas elad, Eestimaa laps? Eile, täna, homme“ 22. novembril Tallinna Lauluväljaku klaassaalis.
Arutleme, kuivõrd on lapse õigused Eestis tagatud – millised on olnud edusammud ja mille poole tuleks veel püüelda. Tutvustame häid praktikaid ning jagame uudseid ideid. Lastekaitse Liidu Noortekogu noored on haaratud nii konverentsi korraldajate, esinejate kui ka panelistidena.
Konverentsi peaesineja on  Eurochildi pikaajaline endine president ja ÜRO lapse õiguste komitee liige dr Maria Herczog, kelle ettekanne keskendub lapse õiguste arengule konventsiooniga ühinenud riikides, määratledes ka Eesti asukoha sellel skaalal.
Lisaks esinevad konverentsil õiguskantsler ja lasteombudsman Ülle Madise, kelle ettekanne keskendub võrdsetele võimalustele hariduses. Ettekande teeb ka Tartu Ülikooli sotsiaalpoliitika dotsent Dagmar Kutsar teemal „Lapse heaolu ja kaitse: kaks diskursust laste õigustele lähenemisel“. Tõstatatud teemade laiem arutelu jätkub kahes paneeldiskussioonis.
Konverentsil avaldame essee- ja koomiksikonkursside „Võrdsete võimaluste Eest(i)“ tulemused, tutvustame projekti Targalt internetis küsitluse tulemusi ja näitame kunstnik Marko Pikkati poolt visualiseeritud lapse õiguste ajatelge.
Konverentsi aitavad ette valmistada Lastekaitse Liidu Noortekogu noored, kelle ettekanded samuti konverentsil kõlavad.
Täpse ajakava ja osalemisvormi avaldame novembrikuu alguses MTÜ Lastekaitse Liit ja lapse õiguste kuu kodulehel. Konverentsile ootame osalema lastega ja laste heaks töötavaid spetsialiste sotsiaal- ja haridusvaldkonnas. Konverentsist toimub ka otseülekanne Postimehe portaalis.

Lisaküsimused:
MTÜ Lastekaitse Liit
Gertha Teidla-Kunitsõn
Konverentsi projektijuht
gertha@lastekaitseliit.ee
58 252 164