Valio ja Lastekaitse Liit aitavad vähekindlustatud lapsed sportima  

9. juuni 2016

 

Valio ja Lastekaitse Liit algatasid ühiselt Liblikaefekti heategevuskampaania, mille eesmärk on toetada vähekindlustatud laste spordiharidust. Kampaania jooksul annetab Valio iga 150-grammise Alma liblikaga kohupiimakreemi  müügitulust ühe sendi heategevuseks.

Valio turundus- ja tootearendusdirektori Krista Kalbini sõnul on laste heaolu ja tervislik eluviis Valio üks prioriteete. „Regulaarne sportimine on täisväärtusliku elu üks tähtsaim komponent mistahes vanuses, kuid just lapseeas luuakse eeldused selleks, et sportlikke eluviise osataks väärtustada kogu elu. Olles lapsevanemana kursis treeningute suhteliselt krõbeda hinnatasemega, soovime koostöös Lastekaitse Liiduga toetada just neid peresid, kellel puuduvad oma lastele sporditreeningute võimaldamiseks piisavad vahendeid,“ selgitas Kalbin.

Lastekaitse Liidu kommunikatsioonijuhi Kadi Hainase sõnul on laste huvitegevusi toetavad algatused väga tänuväärsed. „Iga viies Eesti laps elab suhtelises vaesuses ja paljudes peredes takistab rahapuudus lastel huviharidust saada. Kõrvalise abita on sellise olukorra muutmine enamasti väga keeruline,“ sõnas Hainas.

Ta lisas, et spordi toetamine on tähtis, kuna lisaks kehaliste võimete arendamisele aitab sport arendada ka lapse sotsiaalseid oskuseid. „Kahtlemata on regulaarne spordiga tegelemine hea võimalus rikastada ka laste suhtlemisringi ja sisustada päev positiivse ajaviitega,“ rääkis Hainas.

Heategevuskampaania elluviimiseks suunab Valio iga Alma 150-grammise liblikaga kohupiimakreemi müügitulust ühe sendi projekti toetuseks. Kampaania kohupiimakreemi kaaned on märgistatud spetsiaalse toetusikooniga ning nende ülesleidmist poelettidel lihtsustavad värvilised liblikad tootepakendil. Liblikaefekti toetusele kandideerimise kriteeriumid ja ankeedi leiab veebilehelt www.alma.ee/liblikaefekt. Ankeete oodatakse kuni 15. oktoobrini ja toetuse saajad kuulutatakse välja aasta lõpus.

Lastekaitse Liit on ühiskonnas lapse õigusi edendav organisatsioon, mis aitab kaasa lapse õiguste tagamisele ja lapsesõbralku ühiskonna kujundamisele.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem kui 400 töötajaga Valio Eesti on juhtivaid kohalikke toorpiima kokkuostjaid, piimatoodete, sh juustude, eksportijaid ning Võru ja Laeva üks suurimaid tööandjaid. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.