Asetame lapsed Euroopa südamesse

18. April 2016

MTÜ Lapse Huvikaitse Koja, MTÜ Lastekaitse Liidu ja Euroopa ühenduste Eurochild, ChildPact, CRIN ja Child Rights Connect koostöös toimub 19 – 21. aprillil 2016 Tallinnas Radisson Blue Hotel Olümpia konverentsikeskuses üleeuroopaline laste heaolu ja õiguste eest seisvate võrgustike konverents – IIX Laste õiguste eest seisvate koalitsioonide foorum.

 Rahvusvahelise huvikaitsevõrgustike foorumi eesmärgiks on tugevdada Euroopa riikide organisatsioonide vahelist koostööd üksteiselt õppimise ja kogemuse vahetamise teel. Koostööd on järjepidevalt arendatud kokkusaamistel Berliinis (1998), Stockholmis (1999), Vilniuses (2002), Brüsselis (2005), Bucharestis (2008), Florence’s (2010) ning Sofias (2014).

„Meil on rõõm, et koalitsioonide foorum annab võimaluse vabatahtlikes organisatsioonides heategevuslikkuse alusel töötavaid inimesi ühendada ning seeläbi motiveerida,“ sõnab Lapse Huvikaitse Koja tegevjuht Reili Rand, kes teeb Huvikaitse Koja tööd samuti vabatahtlikult. Rand lisab, et kogemuste vahetamine ning üksteiselt õppimine parandab omakorda laste õiguste ja huvide kaitse kvaliteeti.

Foorumi tulemusena sünnib Euroopa lapse õiguste edendamise ühisstrateegia. „Kui strateegia jõustub, aitab see Eesti ühiskonda veelgi lapsesõbralikumaks muuta,“ kommenteerib MTÜ Lastekaitse Liit president Loone Ots foorumi mõju ühiskonnale. Ühtlasi rõhutab Ots, et rahvusvahelise konverentsi võõrustamine on Eestile suur au ja rõõm ning Lastekaitse Liidul on hea meel konverentsi korraldamises kaasa lüüa.

Konverents on üks esimesi Kodanikuühiskonna Sihtkapitali poolt toetatud sündmusi, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. aastapäeva.

Ühtekokku osaleb konverentsil ca 70 esindajat pea kõigist Euroopa riikidest, esinejad ja külalised ning Eesti laste heaolu eest seisvad aktivistid ja võrgustike liikmed. Tervitusega Eesti Vabariigi valitsuse poolt esineb avamisel ka sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. Oma kogemusi ja professionaalseid teadmisi jagavad teiste hulgas foorumi teisel päeval toimuval koolituspäeval ka eesti koolitajad Riina Varts ja Mart Soonik koos teiste Eesti vabakonna praktikutega.

Programm: www.huvikaitse.ee/foorum