Tunnustusauhind „Lastega ja lastele“ ootab nominente

2. March 2016

Tänasest saab igaüks esitada nominente auhinnale „Lastega ja lastele“. Tunnustamist väärivad lapsed, noored, täiskasvanud, ettevõtmised ja ühendused, kes on värskete algatuste või pikaajalise tegevusega oluliselt panustanud laste ja noorte heaolusse.

Tunnustust jagatakse viies kategoorias: „Lapse suur tegu“, „Aasta pere“, „Aasta tegu“, „Muutuste looja“ ja „Elutöö preemia“. Nominente saab esitada õiguskantsleri kodulehe kaudu 15. aprillini. Laureaadid kuulutatakse välja 1. juunil toimuval tunnustusüritusel Õiguskantsleri Kantseleis.

Õiguskantsler Ülle Madise sõnul on Eestis rõõmustavalt palju neid, kes teevad laste ja noorte heaks märksa rohkem, kui neilt oodatakse või nõutakse. „Paraku jäävad need inimesed tihti laiemale üldsusele tundmatuks. Tunnustades saame laste ja noorte heale käekäigule pühendunud inimesi eriliselt esile tõsta. Teame ju, et mõnikord ei jõua õiglane tänu vahetult pärale. Seda enam peab ühiskond tervikuna märkama ja tunnustama neid, kes tänu ootamatagi hoolivad,“ rõhutas õiguskantsler.

MTÜ SEB Heategevusfondi tegevjuhi Triin Lumi sõnul kutsutakse selle auhinnaga inimesi üles märkama neid, kes on omakasupüüdmatult märganud abivajajaid. „Erilised inimesed on need, kes näevad asju, mida teised ei märka. Kui pole märkamist, ei saa ka olla muutusi. Soovime, et märkamine ja hoolimine oleksid kõigile loomupärased. Tunnustusauhinnaga tahame esile tuua inimesi, kes pole jätnud märkamist homseks,“ ütles Lumi.

Tunamullu esmakordselt välja antud tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ algatajateks on kuus laste heaolu väärtustavat organisatsiooni: MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond ja Õiguskantsleri Kantselei.

Tunnustuse “Lastele ja lastega” 2015. aasta laureaadid:

Lapse suur tegu – Annabel Talts

Elutöö preemia ning laste ja noorte lemmik – dr Adik Levin

Muutuste looja – Irene Peterson

Aasta pere– perekond Kivisild

Aasta tegu – MTÜ Peaasjad

Eripreemia – Ilon Wikland

 

Tunnustuse “Lastele ja lastega” 2014. aasta laureaadid:

Lapse suur tegu – Jaagup Hinn

Elutöö preemia – Leelo Tungal

Muutuste looja – Maire Riis

Aasta pere – Perekond Mikk

Aasta tegu – Liilia Mänd

Laste ja noorte lemmik – lugemiskoer Susi ja Maarja Tali

 

Tuletame meelde, 2016. aasta nominente saab esitada 15. aprillini õiguskantsleri kodulehel:

http://oiguskantsler.ee/et/taotlus-tunnustusauhinnale