McDonald’s soovib kampaaniaga koguda 30 000 eurot lastele

16. november 2015

McDonald’s ja Lastekaitse Liit jätkavad möödunud aastal algatatud koostööd, et muuta liidule kuuluv Remniku õppe- ja puhkekeskus liikumispuudega laste vajadustele vastavaks. Selle eesmärgi täitmiseks toimub novembrikuus heategevuskampaania McHappy Day, mida McDonald’s korraldab Eestis juba üheksandat korda. Tänavuse kampaania ambitsioonikas eesmärk on koguda vähemalt 30 000 eurot liikumispuudega laste toetuseks.

Möödunud aastal koguti McDonald’s heategevuskampaania käigus restoranikülastajate abiga ühtekokku 27 750 eurot, mille toel alustati sel sügisel Ida-Virumaal asuvas laagrikompleksis esmaseid hädavajalikke ehitustöid. Lastekaitse Liidu juhi Martin Medari sõnul eelnes ehitustöödele põhjalik invaligipääsetavuse auditeerimine, et töötada välja konkreetsed lahendused keskkonna parendamiseks. Eeltöö etappi kaasati ka liikumispuudega lapsed.

“Korraldasime sel suvel Remnikul laagri, kus osalesid ka liikumispuudega lapsed. Selle eesmärk oli laste endi kogemuse kaudu väga täpselt kaardistada tegelikud vajadused, mida ruumide ja laagriala kohaldamisel silmas pidada. Koos veetsid aega nii liikumispuudega kui ka liikumispuudeta lapsed, mis on meie laagri tulevikuvisioon – võimaldada vahetut koosviibimist kõikidele lastele, et suurendada seeläbi ühiskonnas sallivust ja tolerantsust erinevuste suhtes,” selgitas Medar.

Medari sõnul on eesmärk alustatud renoveerimistöid jätkata ja ehitada järgmiseks suveks täielikult välja laagrikompleksi ühe hoone esimene korrus. “Liikumispuudega laste vastuvõtmiseks loome vastavate tingimustega elu- ja olmeruumid, söökla, kohaldame uste laiusi ja rajame laagri alale kaldteed. Tänu sellele saame järgmisel suvel tervitada laagris 24 liikumispuudega last, kes saavad koos tervete lastega aktiivselt laagrisuve nautida,” sõnas ta. 

McDonald’s Baltikumi turundusdirektori Marius Stonkuse sõnul on laste heaolu McDonald’s restoraniketi üks prioriteete. „Panustame koos oma külastajatega juba aastaid laste heaolu edendavatesse projektidesse. Möödunud aastal käivitatud koostöö Lastekaitse Liiduga annab meile võimaluse anda oma panus sellesse, et liikumispuudega lapsed oleksid ühiskonnas enam märgatud ja väärtustatud. Mistahes puue ei tohiks takistada lapsel oma eakaaslastega koosviibimist ja ühiskonnas tegutsemist, mistõttu jätkame kindlameelselt oma missiooni piiratud liikumisvõimetega laste suurema kaasatuse tagamiseks ühiskonnas,“ sõnas Stonkus.

Liikumispuudega laste suvelaagri projekti toetamiseks käivitas McDonald’s novembri alguses kuu lõpuni kestva kampaania. Kõik on oodatud McDonald’s restoranis spetsiaalse naerusuuga endast pilti tegema, kuna McDonald’s annetab iga naerusuuga tehtud pildi eest ühe euro. Pildid tuleb üles laadida veebilehele mcdonalds.ee/naeratus. Suvelaagri projekti on võimalik toetada ka McDonald’s restoranis spetsiaalseid kampaania prille ostes.