Tunnustusauhind „Lastega ja lastele“ ootab kandidaate

2. aprill 2015

Tänasest saab esitada kandidaate auhinnale „Lastega ja lastele“, millega tunnustatakse ja tänatakse neid, kes on uute algatuste või pikaajalise tegevusega oluliselt panustanud laste heaolusse.

„Lastega ja lastele“ tunnustusauhinnale võib esitada nii häid inimesi (sh lapsi) kui ka organisatsioone (ametiasutusi, vabaühendusi või ettevõtteid) ning ettepanekuid tunnustamiseks võivad samuti teha nii eraisikud kui organisatsioonid.

MTÜ Oma Pere tegevjuhi Sigrid Petofferi sõnul on see auhind mõeldud tunnustamaks neid, kelle tegevus on toonud kaasa positiivseid muutusi laste elus. „Selliseks muutuseks võib olla arusaamisele jõudmine, et lapsendatud lapsel on õigus teada oma päritolu, või ühe kooli õpilaste silmatorkavalt paremad teadmised loodushoiust, misläbi on nad ise muutuste loojad,“ selgitas ta. Nii samuti avaldab Sigrid Petofferi arvates lastele suurt mõju hästi kirjutatud aabits, millest saab alguse paljude laste lugemisoskus. Ta tõi näiteks mulluse „Elutöö“ auhinna saanud Leelo Tungla, kelle looming ja tegevus on mõjutanud tuhandeid lapsi.

MTÜ SEB Heategevusfondi tegevjuhi Triin Lumi sõnul kutsutakse selle üritusega inimesi üles märkama neid, kes on omakasupüüdmatult märganud abivajajaid. „Head teod ei ole osa normist, head teod on norm. Kui me kõik natuke rohkem märkaksime – oma lapsi, lähedasi, naabrilast, kolleegi – siis poleks üldse vaja eraldi üritust selliste inimeste tunnustamiseks,“ ütles Lumi.

Mullu esmakordselt välja antud tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ algatajateks on seitse laste heaolu väärtustavat organisatsiooni: MTÜ Lastekaitse Liit, Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, SA Dharma, MTÜ Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond ja Õiguskantsleri Kantselei. Tunnustust jagatakse kuues kategoorias: lapse suur tegu, aasta pere, aasta tegu, muutuste looja, elutöö tunnustus ja laste lemmik.

Tunnustusauhinnale „Lastega ja lastele“ saab kandidaate esitata kuni 1. maini. Laureaadid kuulutatakse välja 1. juunil toimuval tunnustusüritusel Õiguskantsleri Kantseleis. Kandidaatide esitamise eel palume tutvuda kategooriate kirjeldustega tunnustusauhinna statuudis ning seejärel täita taotlusvorm.

 

Fotod eelmise aasta tunnustusüritusest