Lastekaitse Liit lööb kaasa seitsmenda väärtuskasvatuse konverentsi korraldamises

10. detsember 2014

Täna ja homme kogunevad Tartus toimuvale seitsmendale väärtuskasvatuse konverentsile koolijuhid, õpetajad, hariduseksperdid, lapsevanemad ja õpilased, et arutada, kuidas tagada igale Eesti õpilasele kiusamisvaba haridustee. Tähelepanu keskmesse on sel aastal seatud hea kooli vundament, täpsemalt turvaline koolikeskkond ja head suhted koolis.

Konverentsi korralduses lööb kaasa ka Lastekaitse Liit, kelle projekti „Kiusamisest vaba lasteaed ja kool“ peamiseks eesmärgiks ongi kiusamise ennetamine läbi väärtuskasvatuse nii lasteaias kui koolis.

Et jõuda kiusamisvaba haridusteeni, on MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Martin Medari sõnul oluline, et ühist eesmärki jagavad osapooled omavahel arutleksid ning lahendusi otsiksid. Konverentsil tutvustatakse ka kiusamisvaba haridustee koalitsiooni liikmeid, kelle hulka kuuluvad Lastekaitse Liit, Sa Kiusamise Vastu ja MTÜ Noorteühing TORE.

Konverentsi korraldavad TÜ eetikakeskus, Haridus- ja Teadusministeerium, Lastekaitse Liit, MTÜ Noorteühing TORE, SA Kiusamise Vastu ja Õiguskantsleri Kantselei. Konverentsi toetavad Haridus- ja Teadusministeerium  ja  Soome Suursaatkond Eestis.