Lastekaitse Liit ja McDonald’s asuvad rajama suvelaagrit puudega lastele

10. november 2014

Baltikumi juhtiv restoranikett McDonald’s ja Lastekaitse Liit leppisid kokku koostöös, mille esimese etapi tulemusena saavad liikumispuudega lapsed hakata veetma lõbusaid suvesid koos teiste lastega Remniku õppe- ja puhkekeskuses. McDonald’s pühendab projektile ka oma novembrikuise McHappy Day heategevuskampaania.

Eesti Lastekaitse Liidu juhataja Martin Medari sõnul veedab igal aastal Remniku õppe- ja puhkekeskuses suve ligi tuhat last ning huvi selle võimaluse vastu on tundnud ka erivajadusega laste vanemad. „Siiani ei ole me saanud kõiki lapsi vastu võtta, sest meie laagriplats ja –hooned ei ole abivahenditega ligipääsetavad. Nüüd alustame aga koostöös McDonald’s restoraniketiga tööd selle nimel, et liikumispuudega lapsed saaksid koos tervete lastega ühiselt aktiivset suve nautida,“ sõnas Medar.

Tema sõnul on esimese aasta eesmärgiks vajalike ümberehituste tegemine laagrikompleksis. „Muudame ühe hoone ligipääsetavaks ning rajame sinna vajalikku inventari sisaldava pesuruumi. Lisaks rajame kald- ning laudteed, mis võimaldavad lastel pääseda ratastooliga sööklasse, mänguplatsidele ja isegi randa. Meie esmane eesmärk on läbi viia ehitustööd, mille tulemusena saaksime juba 2015. aasta suvel tervitada laagris esimesi liikumispuudega lapsi,“ rääkis ta.

McDonald’s Baltikumi tegevdirektor Tomasz Nawrocki väljendas samuti heameelt uue perspektiivse koostöö üle. „Oleme koos oma külastajatega juba aastaid panustanud Baltikumis laste füüsilist ja vaimset heaolu edendavatesse projektidesse. Usume, et tänavu algava koostöö mõju seisneb palju enamas kui laagris osalevate laste ühe suve jooksul saadud elamustes – panustame sellega ka sallivama ühiskonna loomisesse,“ sõnas Nawrocki.

Eksperdina projektis osaleva Eesti Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimehe Monika Haukanõmme sõnul peab igal lapsel, olenemata tema erivajadusest, olema võimalik nautida lapsepõlve ning koostegutsemist. „Remniku kaasava lastelaagri projektist võidavad kõik – lapsed saavad hindamatu kogemuse osaliseks, on üksteisega arvestavamad ja see kandub ka nende edaspidisesse ellu, muutes sellega meie ühiskonna avatumaks ja inimsõbralikumaks,“ selgitas ta.

Liikumispuudega laste suvelaagri projekti toetamiseks käivitas McDonald’s novembri alguses spetsiaalse naeratuse-kampaania, mis kestab kuu lõpuni. Kõik on oodatud McDonald’s restoranis spetsiaalse naerusuuga endast pilti tegema, kuna McDonald’s konverteerib iga üles pildistatud ja jagatud McHappy Day naeratus üheks annetatavaks euroks. Pildid tuleb spetsiaalse rakenduse abil üles laadida veebilehele www.mcdonalds.ee/naeratus. Suvelaagri projekti on võimalik toetada ka McDonald’s restoranis spetsiaalset kampaania võtmehoidjat ostes.

Naeratuse jagamine toimub iga-aastase novembris toimuva McHappy Day kampaania raames. McDonald’s korraldab McHappy Day kampaaniat kõikjal maailmas ning Eestis koguni kaheksandat korda. Möödunud aastal annetasid McDonald’s ja restorani külastajad Tartu Käopesa erivajadusega laste perekodule ühtekokku 27 150 eurot, mille eest rajati muuhulgas lastekodu liitpuudega lastele moodne ja funktsionaalne pesuruum.