Lapse õiguste eriprogramm JustFilmi raames

18. November 2014

Pimedate Ööde Filmifestivalil linastub juba neljandat korda JustFilmi raames lapse õiguste eriprogramm, mis tänavu on pühendatud ÜRO lapse õiguste konventsiooni 25. aastapäevale.

14.-23. novembril toimuval noorte- ja lastefilmide festivalil JustFilm on võimalik vaadata üheksat omanäolist filmi. Selle aasta linateoste läbivaks jooneks on lapsed ja noored, kes kannavad enda ja oma lähedaste eest hoolitsemisel suuremaid kohustusi kui nende vanusele kohane.

Programmi filmivalik kõnetab nii lapsi kui täiskasvanuid ja on teemade poolest väga mitmekesine. Filme on nii Kuubalt, Venemaalt, Poolast, Põhjamaadest kui USA-st. Neis käsitletakse näiteks koolipingete, laste hooletussejätmise, laste leina, seksuaalse arengu ning lapse täiskasvanu rolli täitmisega seotud teemasid.

Paljude filmidega käivad kaasas ka arutelud oma ala asjatundjatega.
Vaadake aruteludega filmiseansside aegu siit: http://www.justfilm.ee/uudis/programmi-lapse-oigused-arutelud/