Ilmus “Laste heaolu” kogumik

16. January 2014

“Child well-being” colection of articles was publish in 14.01. It takes into account the statistics collected at 2011.

Read it hereKogumikku kommenteerides ütles Sotsiaalminister Taavi Rõivas Riigikogus nii: “Ma olen teiega sama meelt, et näitajad on paranenud, aga kuniks on Eestis kas või üks laps, kes kannatab puudust, on see teema sedavõrd tähtis, et sellele peab kogu ühiskond oluliselt tähelepanu pöörama. See eile avaldatud kogumik räägib meile valdavalt väga kaugest minevikust, sest 2011. aastal, mille näitajaid see valdavalt kajastab, oli hoopis teistsugune olukord kui veel näiteks mullu. Me teame, et Eestis majanduslik olukord on väga kiiresti muutunud. Mul on hea meel, et see majanduslik olukord nii täisealistel kui lastel, tervikuna on vahepeal muutunud paremuse poole. Aga sellegipoolest peaksime vaatama, millised on vaesuse peamised põhjused ja millised on ka võimalikud ravimid. Kui me vaatame seda kogumikku, siis see kinnitab meile niigi hästi teadaolevat fakti, et kõige parem ravim nii laste kui täisealiste vaesuse vastu on tasuv töö. Tasuvat tööd on Eestis praegu mitukümmend tuhat töökohta rohkem kui 2011. aastal, aga sellegipoolest on meil veel 2012. aasta andmetel siiski 5000 lastega perekonda, kus kumbki vanem ei tööta.”

Uuri ise ka mis kogumikus kirjas!

Tutvu laste heaolu kogumikuga siin