Lapsesõbralikeks valiti Juku-Kalle Raid ja SA Archimedes

22. november 2013

MTÜ Lastekaitse Liit ja Eesti Õpilasesinduste Liidu poolt korraldatud noorteparlamendis “101 last Toompeale” valiti täna 2013. aasta lapsesõbralik ühiskonnategelane ja organisatsioon.
Aasta lapsesõbralikuks ühiskonnategelasteks valiti noortemeelne Riigikogu liige ja kultuuriajakirjanik Juku-Kalle Raid, kes oma osalemisega on toetanud ka „101 last Toompeale“ projekti.
Lapsesõbraliku organisatsiooni tiitli sai Sihtasutus Archimedes, kes läbi Euroopa Noored Eesti Büroo on propageerides mitteformaalset õpet mõtete ja rahastusega toetanud noorte enesearengut läbi sadade noorteprojektide.
Eelmisel aastal pälvisid aasta lapsesõbraliku ühiskonnategelase ja organisatsiooni tiitlid vastavalt Darja Saar ja noortekonverents „Lahe koolipäev“
Lastekaitse Liidu ja „101 Last Toompeal“ projektijuht Gertha Teidla-Kunitsõn ütles:“Meil oli hea meel näha, kui paljude organisatsioonide ja inimeste vahel tuli valida, et leida noorte arvates kõige lapsesõbralikumad. Hea meel on tõdeda, Eestis on olemas palju organisatsioone ja inimesi, kes noori innustavad ja neile heas mõttes silma jäävad. Meil on hea meel neid tutvustada!“
Noortefoorum “101 Last Toompeal” toimus käesoleval aastal 22. korda ning ürituse eesmärgiks on arutada noori puudutavaid aktuaalseid teemasid, leida lahendusi kitsaskohtadele ning teha ettepanekuid seaduste parandamiseks ja muutmiseks.

Teemade valikul on sõelale jäänud need, mis on hetkel aktuaalsed ja puudutavad õpilast tema igapäevaelus. Foorumi eesmärk ei ole ainult probleemide esile tõstmine, vaid ka ettepanekute väljatöötamine kitsaskohtadest üle saamiseks. Teine sõnum esitataksegi foorumi lõppistungil Riigikogu istungite saalis. Sellel aastal keskendub noortefoorum noorte kaasamisele kohaliku elu korraldamisel. Noorte kaasamisest loobudes, kaotavad kohalikud võimuorganid suure hulga oma mõtetega inimeste ideedest ning raiskavad ebaratsionaalselt kohapeal olevaid ressursse.

Käesolev projekt on ellu viidud Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored toetuse abil.