Perede tasuta õigusabi järele püsib suur nõudlus

4. aprill 2013

Tänavu esimeses kvartalis nõustati heategevusliku projekti „Hea nõu lastega peredele“ raames Tallinnas ja Hiiumaal kokku 44 abivajajat. Advokatuuri ja Lastekaitse Liidu koostöös on advokaadid alates 2010. aastast abistanud pereõiguse vallas ligi 500 inimest, teatas advokatuur.

Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg ütles, et lisaks Tallinnale toimuvad nõustamised nüüd Skype’i teel ka Hiiumaal ning kvartali kokkuvõte näitab suure nõudluse püsimist. „Perede õigusnõustamise põhilised teemad on seotud laste hooldusõiguse, elatise ja suhtluskorraga. Samas on uute teemadena esile kerkinud lapse ja lasteaia vahelised suhted ning vanavanemate kohtumine lapselastega. Suurenenud on vene keelt kõnelevate abivajajate arv,“ märkis Voltenberg.

MTÜ Lastekaitse Liit kinnitusel on järjekord aja jooksul pikenenud ning venekeelseid kliente on rohkem kui 2-3 aastat tagasi. „Järjekord ulatub pooleteise kuuni ning arvestades aasta alguse mõnevõrra tihedamat nõustamisgraafikut on huvi kindlasti suurem kui algusaastatel. Inimesed on abi otsimisel kindlasti teadlikumad. Nõustamisprojekt on saanud piisava tuntuse ning nõustamisele jõutakse sageli kohaliku omavalitsuse lastekaitsespetsialistide soovitusel,“ ütles Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamm.

Projektiga on hetkel seotud 16 advokaati: vandeadvokaadid Ene Ahas, Maire Arm, Tiina Mare Hiob, Katrin Kahn, Helina Luksepp, Ene Mõtte, Maria Mägi, Senny Pello, Maria Peterson, Piret Simm, Eva Tibar-Šuvalov, Kairi Tuulmägi, vandeadvokaadi vanemabid Helen Hääl, Kairi Pobbul, Helen-Lumelille Tomberg ning vandeadvokaadi abi Veronika Aunpu. Hiiumaa nõustamisega tegelevad neist Ahas, Kahn, Luksepp ja Tomberg.

Iga 45-minutilise nõustamise raames tutvustatakse ka riigi õigusabi olemust ja pakutavaid võimalusi ning vajadusel abistab advokaat asjakohaste abitaotluste vormistamisel.

Nõustamise koht ja kontaktandmed:

Nõustamispäevad toimuvad Tallinnas kolmapäeviti kell 15-18 Lastekaitse Liidus Tallinnas, aadressil Endla 6-18, eelregistreerimisega telefonil 631 1128.

Hiiumaal saab üks kord kuus kolmapäeviti kell 15-18 Skype’i teel tasuta nõustamist Kärdlas asuvas Hiiumaa Teavitamis- ja Nõustamiskeskuses (HUPS) aadressil Uus tn 2b. Nõustamisele registreerumine toimub Hiiumaa Lastekaitse Ühingu eestvedamisel aadressil lastekaitse.oigusabi@hiiumaa.ee või telefonil 524 5029.

Lisainfo:

Kristel Voltenberg

Eesti Advokatuuri kantsler

Tel: 662 0665

E-post: kristel.voltenberg@advokatuur.ee