Teatejooks nälga kannatavate laste toetuseks 2012

11. oktoober 2012

Miks ja millal seda jooksu korraldatakse? (Teatejooksu poster)

Igal aastal, 16. oktoobril, maailma toidupäeval toimub teatejooks koolidele üle maailma. Lisaks võimalusele võistelda teiste samavanade lastega üle maailma pöörab jooks tähelepanu miljonitele lastele, kes surevad nälga, sest neile ei jätku toitu. Seda saaks vältida, kui probleemile pöörataks rohkem tähelepanu.

Maailma toidupäeval võistlevad omavahel koolid nii Kanadast Keeniani kui Norrast Uus-Meremaani, kõigi eesmärgiks on oma võistkonnaga ületada maailma maratonirekordit. Joostakse ka selleks, et toetada maailma vaesemate riikide näljahädas olevaid lapsi.

Organisatsioon Save the Children tahab selle jooksuga panna maailma liiderriikide juhte probleemi märkama ja survestada neid, et nad teeksid 2013. aastal midagi konkreetset ära selleks, et neid lapsi, kes surevad või saavad pöördumatult viga seetõttu, et neil pole piisavalt toitu, oleks vähem. Maailmas jätkub tegelikult toitu kõigi jaoks, kuid sellest hoolimata sureb iga päev igas tunnis 300 last, sest toit ei jõua nendeni. Ka paljud need lapsed, kellel õnnestub ellu jääda, kannatavad kogu elu esimestel eluaastatel alatoitumise tagajärjel saadud kahjustuste tõttu. Mida rohkem lapsi maailma toidupäeval jookseb, seda tõenäolisem on, maailma liidrid seda märkavad.

Teatejooks sai alguse 2008. aastal ning on nüüdseks nii populaarne, et 2012. aastal oli see omasuguste võistluste seas suurim, mis eales korraldatud..

Et saada ettekujutust sellest, milline see teatejooks olema hakkab, vaadake lühifilmi eelmise aasta jooksu kõrghetkedest: www.savethechildren.org.uk/wmc

 

 

Info:

 Ülle Uuemaa

Jüri Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja

53408339

Ylle.uuemaa@jyri.edu.ee