Laste väärtuskasvatus algab kodust ja lasteaiast!

1. juuni 2012

Lastekaitse Liit soovib tänasel lastekaitsepäeval tänada kõiki lastevanemaid, kes kasvatavad oma järeltulijates väärtusi, nagu armastus, hoolivus ja austus üksteise vastu. Ainult nii tagame laste heaolu .

Meil on rõõm teatada, et MTÜ Lastekaitse Liit väärtusarendust ja laste väärtuskasvatust edendav projekt „Kiusamisest vaba lasteaed“. Esimene laienemisring hõlmab 340 lasteaeda kõikides maakondades. Projektiga saab liituda 1. juunist 2012 maavalitsuste kaudu.

Vägivald on sotsiaalne nähtus. Arenenud ühiskond taunib rusikaõigust. Selle vähendamiseks on ainult üks tee. „Julged, hoolivad ja teisi austavad lapsed kasvavad turvalises keskkonnas. Üksteisega arvestav, kõiki grupi liikmeid kaasav kultuur tuleb luua nii kodus kui lasteaias. Mõistmist, toetamist ja kaasamist tuleb lapsele õpetada iga päev. Vaid see head suhted laste endi ning laste ja täiskasvanute vahel. Täiskasvanutel on suur vastutus kujundada lapsest vägivallavaba isiksus,” rõhutab MTÜ Lastekaitse Liit president Loone Ots.

Aastast 2007 juhib Save the Children Denmark koostöös Taani kroonprintsessi Mary Fondiga ennetavat kiusamisvastast programmi „Kiusamisest vabaks“, mis on suunatud 3–8 aastastele lastele. Eestis on kiusamisest vaba lasteaia metoodika rakendamise eestvedaja MTÜ Lastekaitse Liit. Toetab Haridus- ja Teadusministeerium. Kolmel viimasel aastal on metoodikaga liitunud 43 lasteaeda, kokku 87 rühma ja u 2100 last vanuses 2‑7. Aastaks 2014 katab metoodika kõik koolieelsed lasteasutused üle Eesti.

Usume, et projekt aitab tõhusalt ennetada koolivägivalda, sest laste kiusamiskäitumine väheneb juba lasteaias.  Head lastekaitsepäeva!

 

Pressiteate koostas: Helika Saar

Lisateave:

Loone Ots                                                                 Alar Tamm

MTÜ Lastekaitse Liit president                                MTÜ Lastekaitse Liit juhataja

Tel 5591 2536                                                           Tel 508 6656